A+ A A-

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει στους πολίτες του από το να παρακολουθούν τηλεόραση, μέχρι το να πιστεύουν και να ακούνε μουσική, τιμωρώντας τους παραβάτες με βασανισμούς και εκτελέσεις (Vid)

Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας ξεπερνούν ακόμη και αυτές των πιο αρρωστημένων δικτατόρων που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η κυβέρνησή του έχει απαγορεύσει μια σειρά από δραστηριότητες στους πολίτες που για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν φυσιολογικές και καθημερινές.

Διαβάστε περισσότερα...

Με μια καταστροφή ξεκίνησε η χρονιά για μια οικογένεια στον Τύμβο Μαραθώνα.

Ο Τάσος, η Μαριάννα και τα τέσσερα παιδιά τους βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη, αφού την παραμονή της πρωτοχρονιάς το σπίτι τους υπέστη ολοκληρωτικές ζημιές από φωτιά. Η πρώτη κίνηση ήταν να βρεθεί μια κατοικία στην περιοχή για να στεγαστεί η οικογένεια. Μετά από αρκετές μέρες αναζήτησης, βρέθηκε τελικά ένα σπίτι που μπορεί να μείνει η οικογένεια μέχρι να ξεκινήσει η ανακατασκευή του δικού τους σπιτιού.

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα εργασιών, αφού μια ομάδα εθελοντών καθάρισαν τον κάτω όροφο ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν και προς τα επάνω. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι διαθέσιμα χέρια. Δουλειά υπάρχει για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν σε οποιοδήποτε τομέα. Όποιος μπορεί να διαθέσει έστω και μία ώρα είναι μεγάλη βοήθεια. Αν λοιπόν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6979536952 ή 6979536952 (Στέλιος).

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι μέρες είναι γιορτινές, είναι μέρες οικογενειακές. Όλοι περιμένουν να τα Χριστούγεννα για να μαζευτούν στο σπίτι, μπροστά στο τζάκι, με συγγενής και φίλους, να καθίσουν γύρω από το τραπέζι, να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν δώρα.

Όμως ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν οικογένεια και οικογένειες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Η ευαισθησία όλων μας και η συμπαράστασή μας δεν φαίνεται μόνο τις γιορτινές αυτές μέρες αλλά αποτελούν μία ευκαιρία ώστε να βοηθήσουμε, όσοι έχουμε τη δυνατότητα αυτή, ανθρώπους και οικογένειες που δεν μπορούν να χαρούν τα Χριστούγεννα όσο θα ήθελαν. Είναι ευκαιρία να δώσουμε το χαμόγελο σε συνανθρώπους μας και να τείνουμε χείρα βοηθείας προς αυτούς που παλεύουν για να έχουν τα βασικά. Προς εκείνους που οι γιορτές δεν λένε τίποτα καθώς το «αύριο» και η επιβίωση είναι σημαντικότερη από τα λαμπάκια, τα στολίδια, τις διακοπές, τις χριστουγεννιάτικες ευχές και τα ακριβά κοστούμια ή τα βραδινά συνολάκια.

Ο Δήμος Μαραθώνα εδώ και χρόνια βοηθάει άπορους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η ανάγκη για βοήθεια γίνεται εντονότερη αυτές τις μέρες και η Marathon Press ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει την προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οι άνθρωποι της Marathon Press και κυρίως ο Κωνσταντίνος Πολύζος σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Μαρία Παπαγρηγοράκη και Αλεξάνδρα Νταγιαντά συγκέντρωσαν χρήματα. Βγήκαν στην τοπική αγορά και ζήτησαν τη στήριξη της προσπάθειας αυτής. Αυτό δεν αποτελεί ζητιανιά. Είναι η καλή πράξη ενόψει του νέου έτους. Η χαρά του να γνωρίζεις πως μοιράζεις έστω και για ένα λεπτό το χαμόγελο σε κάποιον συνάνθρωπο σου είναι τεράστια και δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Μπορεί να είναι και μία πράξη εγωιστική αλλά εν πάσι περιπτώσει δεν παύει να αποτελεί μία κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς.

Τα χρήματα που η Marathon Press συγκέντρωσε πήγαν εξολοκλήρου στον εφοδιασμό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε μπορεί να μην είναι μεγάλο όμως αναμφισβήτητα βοήθησε τους ανθρώπους εκείνους που παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα γίνεται ώστε να μοιραστούν σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν το τραπέζι τους.

Όλοι εμείς, συντάκτες και συνεργάτες της Marathon Press θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας, σεβόμενοι την επιθυμία τους να διατηρήσουμε την ανωνυμία τους, με την ευχή η κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο κόσμο. Έστω και ένα ευρώ ή ένα πακέτο μακαρόνια είναι πολύτιμο.

Ελπίζουμε τέτοια εποχή του χρόνου να βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, ευτυχισμένο το 2015!

 

Διαβάστε περισσότερα...

Η παραλία Μαραθώνα έχει πλέον ενταχθεί στο σχέδιο πόλης μετά από 3ετή αγώνα. Η δοκιμασία ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 27 Οκτωβρίου. Με τεράστιες προσπάθειες η παραλία Μαραθώνα έγινε η πρώτη περιοχή του πρώην Δήμου Μαραθώνα η οποία μπαίνει στο σχέδιο.

Το Σχέδιο Πόλης της Παραλίας Μαραθώνα είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς της πολυπόθητης ανάπτυξης όλης της περιοχής. Σε αυτό προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, πλατείες, παιδότοποι 100 περίπου στρεμμάτων, χώροι στάθμευσης 12 στρεμμάτων, οδικό δίκτυο και πεζοδρόμια 277 στρεμμάτων ενώ επίσης υπάρχει πρόβλεψη για ανέγερση Γυμνασίου, Λυκείου και χώρων Πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στη περιοχή της Παραλίας Μαραθώνα το Σχέδιο Πόλης προβλέπει Συντελεστή Δόμησης 0,3 και τα νεοαναγειρόμενα κτήρια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 8,5 μέτρα, θα φέρουν υποχρεωτικά κεραμοσκεπή.

Διαβάστε περισσότερα...