ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΗΝΑ

ΣΕ ΦΟΡΜΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ!

ΣΕ ΦΟΡΜΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ!

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τον αθλητή στίβου από τον Μαραθώνα, Λουκά Πρωτονοτάριου. Με φορτωμένο το αγωνιστικό του πρόγραμμα και μέσα σε μόλις μία εβδομάδα αγωνίστηκε σε δύο Μίτιγκ, κάτω από...

Περισσοτερα

Γραφιστικές Τέχνες


A+ A A-

Αν δεν έχεις που να πατήσεις, δεν μπορείς να ατενίσεις το μέλλον. Αυτό που μας τρομάζει περισσότερο δεν είναι το μέλλον που φαίνεται μακρινό και επικίνδυνο αλλά αυτό που μας πλησιάζει κάθε στιγμή.

Πόσο πιο οικεία μπορούν να θεωρηθούν τα λόγια ενός νέου ανθρώπου που ζει περιμένοντας να ζήσει, που προσπαθεί για μία καλύτερη μέρα αλλά απολαμβάνει την ματαιότητα μίας Ελλάδας που δεν αγαπά πλέον τους εργατικούς νέους αλλά αποζητά τους πορωμένους εργάτες.

Επαγγελματίες «Σωτήρες» συνιστούν να κάνουμε υπομονή φωτίζοντας μέσα από τις τηλεοράσεις τον πολυπόθητο δρόμο της ανάπτυξης. Αναλυτές αγιάζουν την εργασία που θα μας προσφέρουν οι ξένοι επενδυτές αλλά η πατρίδα βυθίζεται στην κόλαση της ανεργίας. Ποιος γιατρός άλλωστε ίασε τον ασθενή του με υπομονή;

Οι συνεργάτες μας, εταίροι και Έλληνες προδότες, χάρισαν ένα νέο όνομα στην ανεργία. Βεβαιότητα! Δημιουργήσαμε ένα μεγάλο στρατό ανέργων με τα γνώριμα σε μας γερμανικά χαρακτηριστικά. «Φόβος, υπακοή, παραχώρηση».

Τα παιδιά σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και στις σχολές επενδύοντας πανεπι-ζήμια στη μόρφωσή τους ενώ εξασφαλίζουν πλέον εισιτήριο διαρκείας στους σύγχρονους στρατούς των επενδυτών.

Η εικόνα δείχνει κάπως θλιβερή. Απόφοιτοι με τα πτυχία στο χέρι περιφέρονται με απόγνωση σε συνεντεύξεις εταιρειών, καταστήματα, καφετέριες μέχρι να ανοίξει ακόμα και ένα παραθυράκι ημιαπασχόλησης. Πιστοί όπως πάντα στους μύθους μας αναγεννήσαμε τον Κρόνο που τρώει τα δικά μας παιδιά, τα δικά σας παιδιά.

Η κοινωνία μας όμως φορά τα ρούχα της ηθικής, απονείμει τίτλους ευγενείας και ορίζει μέσω των κυβερνώντων τις σωστές συμπεριφορές των νέων συντρίβοντας τους λογικούς και χαρακτηρίζοντας αναρχικούς όσους τολμούν να έχουν άποψη γήινη και Ελληνική.

Δυστυχώς, φίλοι μου, όταν τα όνειρα μπαίνουν στον αποτεφρωτήρα είναι φυσικό να εισπράττουμε κίνδυνο και μια νέα ανθρώπινη νόσο, Απελπισία.

Η διάβρωση δεν έρχεται μόνο μέσα από την παγιοποίηση της καρέκλας αλλά επιτυγχάνεται σταθερά με το σφράγισμα των εισόδων για το κοινό. Η συνεχής απόρριψη γεννά ακαθόριστα συναισθήματα, μαύρες σκέψεις, αγανάκτηση για σφάλματα που δεν έγιναν από νέα παιδιά αλλά καλούνται να τα πληρώσουν. Φτιάχνουμε πολίτες με συμπλέγματα ενοχής.

Καλύπτουμε τα μάτια για να μη βλέπουμε αυτούς που εγκαταλείπουν τον αγώνα. Κλείνουμε τα αφτιά για να μην ακούμε πως καθημερινά συμπολίτες μας αυτοκτονούν. Γίναμε απαθείς στον πόνο του φίλου, του γείτονα. Κανιβαλίζουμε τις ιδέες μας για να μην μείνουμε στην απ’ έξω. Βαφτιζόμαστε αδύναμοι απέναντι στα γεγονότα για να μη δώσουμε τίποτα σε αυτούς που έχουν ανάγκη από μία καλή κουβέντα, μία θετική σκέψη για να αποφύγουν τα χειρότερα. Φυλακίσαμε τις καρδιές μας και σταματήσαμε να αγαπάμε αυτόν τον τόπο.

Η κρατική τακτική βοηθά κάθε νέο να αποδεχτεί το γεγονός πως μόνο οι «Οσφυοκάμτες» προχωρούν μπροστά, μόνο όσοι βρίσκονται μέσα σε κομματικούς σωλήνες φτάνουν μέχρι την κορυφή, μόνοι όσοι τυγχάνουν να είναι συγγενείς των δικών τους οικογενειών προωθούνται ανάλογα .

Πώς επιτρέψαμε σε ένα νέο κρατικό φορέα να οδηγεί τα παιδιά μας στην περιθωριοποίηση κλέβοντας ουσιαστικά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον; Πώς επιτρέψαμε σε αυτούς να οδηγούν τα παιδιά μας στην απόγνωση και στην ανομία και μετά να τα δείχνουν με το δάχτυλο;

Θαυμάζουμε τους υπεραθλητές που σπάνε τα ρεκόρ και ξεχνάμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε κάθε νέο, σε κάθε άνθρωπο που παλεύει καθημερινά για να επιβιώσει πλέον σα μετανάστης στην ίδια του την πατρίδα .

Η λαϊκή μας παράδοση ήθελε τον αρκουδιάρη να περιφέρει επιδεικνύοντας το ζώο του και να μαζεύει δεκάρικα από τους περαστικούς. Η νέα εκσυγχρονισμένη τακτική περιφέρει το φόβο της ανασφάλειας μαζεύοντας μισθοφόρους των 400 ευρώ.

Ας διδαχτούμε ακόμα μία φορά από την ιστορία μας και ας καταλάβουμε πως μόνο όλοι μαζί θα πετύχουμε να διώξουμε αυτούς που ξεσκίζουνε τις σάρκες μας. Ας κλείσουμε στην ψυχή μας την Ελλάδα και ας νιώσουμε κάθε μεγαλείο.

Ας στείλουμε κουράγιο σε όσους αισθάνονται πως δεν αντέχουν και ας φωνάξουμε πως «Η μέρα εκείνη δε θ’ αργήσει».

 

Ιερεμίας του '46

 Τηλ επικοινωνίας : 6948488007

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα υπερσύγχρονο Νηπιαγωγείο παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμο στα παιδιά της Παραλίας Μαραθώνος. Το νέο Νηπιαγωγείο που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά μας διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, παιδαγωγικό υλικό και δυνατότητα προσφοράς στα παιδιά άριστης φύλαξης, φροντίδας, διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας.

Στην τελετή εγκαινίων παρουσία του εφημερίου του ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα πατέρα Ιωσήφ, πολλών γονέων και παιδιών, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κώστας Λάσκος, Πόπη Πατεράκη, Χρήστος Στάμος και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ματίνα Μυλωνά.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Παραλίας Μαραθώνα και βρέθηκε ένας χώρος που πράγματι αξίζει στα παιδιά μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αλίκη» ο Δήμος Μαραθώνος τίμησε όλους όσους συνέβαλαν εθελοντικά στη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τη φετινή σχολική περίοδο, στην οποία φοίτησαν δωρεάν 180 και πλέον μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, μέλη ευαίσθητων οικονομικά οικογενειών της πόλης μας.

Στην τελετή εκπροσωπώντας τον Δήμο Μαραθώνος μίλησε ο εμπνευστής και συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Δημοτικός Σύμβουλος και καθηγητής κ. Πασχάλης Πούλος ο οποίος μεταξύ των άλλων αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της λειτουργίας, για 3η συνεχή χρονιά, αυτού του τόσο σπουδαίου κοινωνικού θεσμού, εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση της λειτουργίας του και την επόμενη σχολική χρονιά . Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν από τις σημαντικότερες προσφορές του Δήμου μας και με την πρωτοβουλία αυτή παραδειγμάτισε συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοιες πρωτοβουλίες τιμούν την περιοχή μας και πρέπει να προβάλλονται.

Διαβάστε περισσότερα...

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

Λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών,  αρχές Αυγούστου του 2013, με την οποία αυξήθηκε η τιμή των οικοπέδων στην 4η Π.Ε. Νέας Μάκρης από 370€ σε 620€ ανά τετρ. μέτρο, η οποία οδήγησε σε υπέρογκη αύξηση του ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013 και σε εκκαθαριστικά με παράλογα ποσά φόρων, δηλαδή σε ποσοστό περίπου 80%, οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής κατέθεσαν τρεις αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αιτήσεις αυτές εκδικάστηκαν σε συντομότατο χρόνο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 13 Νοεμβρίου 2013 και ήδη έχουν εκδοθεί προδικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δέχονται έναν από τους προβληθέντες λόγους και προτείνουν την ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου. Παράλληλα όμως οι υποθέσεις, λόγω της σπουδαιότητας των ζητημάτων που τίθενται με τις αιτήσεις ακυρώσεως, παραπέμφθηκαν στην 7μελή σύνθεση του ΣτΕ. Στις 11 Ιουνίου 2014 οι υποθέσεις συζητήθηκαν εκ νέου στην επταμελή σύνθεση του ΣτΕ, όπου ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Νικόλαος Καραμέτος εξέθεσε και ανέπτυξε πλήρως όλους τούς λόγους για την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης η οποία έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες  από τα άδικα και παράλογα ποσά του ΦΑΠ. Ήδη βρισκόμαστε σε αναμονή της έκδοσης των τελικών αποφάσεων.

Σχετικά με τις υποθέσεις αυτές, ο πληρεξούσιος δικηγόρος που τις χειρίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας κ. Νικόλαος Καραμέτος σημειώνει ότι η δικαστική διαδικασία εξελίσσεται ταχύτατα για τα δεδομένα του Δικαστηρίου και δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τελική έκβασή τους.

Παράλληλα με όλες τις παραπάνω δικαστικές ενέργειες, ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος και η Αντιδήμαρχος κα Πόπη Πατεράκη επιδιώκοντας την επίλυση του θέματος από πολιτικής πλευράς, συνοδευόμενοι από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και εκπροσώπους των θιγόμενων ιδιοκτητών και κατοίκων της περιοχής, είχαν αλλεπάλληλες επαφές και διαβουλεύσεις με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου, λαμβάνοντας σαφείς διαβεβαιώσεις ότι με αφορμή την περιοχή της Νέας Μάκρης, το Υπουργείο έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για την διόρθωση των αδικιών που δημιουργήθηκαν κατά την επιβολή του ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, το οποίο θα τεθεί προς υλοποίηση τους αμέσως προσεχείς μήνες, ενδεχομένως και πριν την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η εφημερίδα μας μίλησε με την Αντιδήμαρχο Μαραθώνα κα Πόπη Πατεράκη η οποία έχει αναλάβει, από πλευράς Δήμου, την πρωτοβουλία της διαχείρισης του συγκεκριμένου προβλήματος. «Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση την Υπουργική απόφαση για την είσπραξη του ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012 και 2013 με τιμή 620€ ανά τ.μ. προσφύγαμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πετύχαμε οι αιτήσεις ακύρωσης να εκδικαστούν σε πρωτοφανείς χρόνους για το συγκεκριμένο δικαστήριο. Οφείλω να πω συγχαρητήρια στον δικηγόρο μας κ. Νικόλαο Καραμέτο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άρτια υποστήριξη της υπόθεσης την οποία  παρακολούθησα προσωπικά πολύ στενά.

Από πλευράς Δήμου παράλληλα εδώ και ένα χρόνο περίπου και πάντα με την υποστήριξη και την παρουσία του Δημάρχου, με σχετική αλληλογραφία, με συχνές επισκέψεις σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, στην Βουλή, στον έφορο Παλλήνης, στην Διεύθυνση Κεφαλαίου του Υπουργείου κ.λ.π. αγωνισθήκαμε, ενημερώσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για την οριστική επίλυση της τεράστιας αδικίας που υφίσταται η 4η Π.Ε. Νέας Μάκρης, η οποία οδήγησε σε ουσιαστική εκμηδένιση της αξίας των περιουσιών μεγάλης μερίδας κατοίκων και ιδιοκτητών της πόλης μας. Πραγματικά πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξη για δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Πολιτεία».

Διαβάστε περισσότερα...

VIDEOS

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Loading
Chart
o Dow Jones 17,098.45 ▲18.88 (0.11%)
o S&P 500 2,003.37 ▲6.63 (0.33%)
o NASDAQ 4,580.27 ▲22.58 (0.50%)
INDEXDJX:.DJI

Dow Jones

Company ID [INDEXDJX:.DJI] Last trade:17,098.45 Trade time:4:30PM EDT Value change:▲18.88 (0.11%)
INDEXSP:.INX

S&P 500

Company ID [INDEXSP:.INX] Last trade:2,003.37 Trade time:4:30PM EDT Value change:▲6.63 (0.33%)
INDEXNASDAQ:.IXIC

NASDAQ

Company ID [INDEXNASDAQ:.IXIC] Last trade:4,580.27 Trade time:5:15PM EDT Value change:▲22.58 (0.50%)