A+ A A-

του Χάρη Γιουλάτου

Γεννήθηκα, για να ζήσω ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στα τρόλεϋ, τα λεωφορεία και τους ηλεκτρικούς συρμούς. Δεν έχω παράπονο από τη ζώη μου, αλήθεια, κανένα. Έχω την τιμή μου όπως όλοι και αυτό μου δίνει λόγο ύπαρξης, με κάνει να θέλω να ξυπνήσω γρήγορα, με κάνει να χαμογελάω! Όμως δε θα μπορούσε όλη η υπόστασή μου να στέκεται με τιμή, χωρίς να έχει ένα τίμημα. Πολυ χρησιμοποιώ τη λέξη τιμή και τα παράγωγά του. Μήπως υπάρχει κάποιος απώτερος στόχος ή σκοπός; Τί ξέρω εγώ άραγε!

Όλα ξεκίνησαν από τον μαύρο μετανάστη, που ήταν παράνομος στο τρόλεϋ με τον αριθμό «11», τη γραμμή που η αφετηρία της βρίσκεται στα Άνω Πατήσια και κάνει τέρμα στη Ν.Ελβετία – Βύρωνα. Αυτή είναι η τυπική διαδρομή καταγεγραμμένη από τον ΟΑΣΑ. Αφετηρία Άνω Πατήσια και τέρμα στο Βύρωνα. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι μία γραμμή ξεκινάει και από το τέρμα, δείχνοντάς μας ίσως, πως ακόμα και τα τρόλεϋ είναι κομμάτι ενός κύκλου. Σωστά; Ή μάλλον όχι; Τί ξέρω εγώ άραγε!

Ο μαύρος πάντως για κάποιους, είναι ένα τίποτα. Όπως ο πλανήτης, έτσι και μία πόλη, ένα χωριό, μία πολυκατοικία, ακόμα και μία γραμμή τρόλεϋ, είναι πιστή καταγραφή συνόρων. Γιατί εγώ, εκείνο τον μαύρο τον είδα μετά το ύψος της Ομόνοιας, στις στάσεις στην οδό Πατησίων, στο ρεύμα που καταλήγει στα Πατήσια. Εκεί είδα όλους τους μαύρους. Περίεργο! Γιατί δεν τους είχα δει σε προηγούμενες στάσεις; Τέλος πάντων. Ο παράνομος αυτός μαύρος έπεσε θύμα ρατσισμού και αυτό γιατί, ήταν παράνομος. Καταλάβατε; Όλοι οι συνεπιβάτες μου, έψαχναν μία αφορμή για να ξεσπάσουν πάνω του και ύστερα, ενώ είχαν πάρει φόρα, ξέσπασαν σε άλλους 3 μάυρους, σε 4 μελαμψούς και φυσικά σε 2 Αλβανούς. Όσο άνοιγαν τα χρώματα της παλέτας ο θυμός εξασθενούσε. Εγώ, ενώ ήθελα πολύ, δεν μπορούσα να αντιδράσω! Και να μπορούσα όμως τί θα έλεγα! «Αφήστε τον ρε παιδιά, δεν έκανε τίποτα ο άνθρωπος»; Και μόνο που θα τον αποκαλούσα άνθρωπο θα με πετούσαν και μένα έξω με τις κλωτσιές...

Διαβάστε περισσότερα...

                              από την Νίκη Τσιλίδου

 Μεσημέρι Κυριακής. Η ώρα με βάση τα τηλεοπτικά προγράμματα προσδιορίζεται γύρω στις τρείς. Πολύ νωρίς για να κανονίσεις μια έξοδο και πολύ αργά για  να αρχίσεις κάποια από τις πολλές δουλειές που είχες προγραμματίσει. Πίνοντας τον πρώτο καφέ της ημέρας, καπνίζοντας δύο – τρία τσιγάρα και μετρώντας τα πλακάκια της κουζίνας που έχουν σχέδια, αναπολείς τις εποχές που αντίστοιχη ώρα θα παρακολουθούσες το αγαπημένο σου Beverly Hills ή Baywatch, άντε ακόμη και τα Ατίθασα Νιάτα.

Διαβάστε περισσότερα...

«Αισθάνομαι τυχερή που μπορώ να κοιμάμαι με όποιον θέλω»

Διαβάστε περισσότερα...

Oι εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη!

Η κα Διονυσία Κανελλοπουλου είναι η νέα Πρόεδρος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. που εξελέγησαν.
Πάντα ομόφωνα, ορίσθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου που είναι τα εξής:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ο κος Παναγιώτης Ρομβέλης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ο κος Ηλίας Καραλιας
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: η κα Αθηνά Δελαπόρτα
ΤΑΜΙΑΣ: ο κος Διονύσιος Καπνίσης
ΕΦΟΡΟΣ ΕΠ/ΝΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ο κος Κων. Θεοτόκης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ο κος Ιωάννης Ζουγανέλης
ΜΕΛΗ: Οι κ.κ. Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, Κανελλοπουλος Δημήτριος, Πιτσινης Ελευθεριος και Σκουρης Αντώνιος

Αξίζει να τονισθεί ότι στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. αντιπροσωπεύεται το σύνολο σχεδόν των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε περισσότερα...